Coronavirus

Mondzorgpraktijk Nijmegen is geopend voor reguliere mondzorg maar er worden aanvullende (hygiëne) maatregelen gehanteerd vanwege het coronavirus. 

 

Wij volgen de Leidraad Mondzorg Corona: een richtlijn waarmee op verantwoorde en gepaste wijze mondzorg verleend kan worden. Dit kunnen we niet alleen. Wij vragen u daarom om onderstaande tekst goed door te lezen en vertrouwen op uw medewerking.

Het beleid dat wij volgen is dat wij alleen mensen in de praktijk toelaten waarvan met vrij grote zekerheid gezegd kan worden dat ze gezond zijn.  

 

Als u daarom op een van de volgende vragen “ja” antwoord verzoeken wij u om uw afspraak kosteloos te annuleren. 

  • Heeft u nu of in de afgelopen 24 uur één of meerdere van de volgende symptomen (gehad) die passen bij corona: verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn), hoesten, verhoging of koorts (meer dan 38⁰C), kortademigheid of benauwdheid of reuk- en/of smaakverlies?

  • Heeft u op dit moment een huisgenoot met koorts of benauwdheidsklachten?

  • Heeft u nu corona of bent u genezen van corona korter dan 2 weken geleden?

  • Heeft u nu huisgenoten/gezinsleden met corona en heeft u in de afgelopen 2 weken contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?

  • Bent u in (thuis) quarantaine (of zou u dit moeten zijn)*?

  • Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?

 *verplichte quarantaine vanwege nauw contact met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld of omdat u korter dan 10 dagen geleden bent teruggekeerd uit een land/regio met code oranje of rood?

Heeft u bij ons een afspraak?

Dan vragen wij uw medewerking en begrip voor de volgende maatregelen:

- in de praktijk maken wij geen gebruik van de wachtkamer* en de poetshoek en kunt u alleen bij wijze van uitzondering naar het toilet;

- wij vragen u dan ook om niet aan te bellen maar buiten de praktijk te wachten. Kom dus niet te vroeg. Wij komen u buiten ophalen op het afgesproken tijdstip en zorgen ervoor dat u niets hoeft aan te raken;

- voordat u in de behandelstoel gaat zitten vragen wij u om uw handen te desinfecteren met handalcohol;

- wij vragen u tot slot om voor en na de behandeling van iedereen 1,5 meter afstand te houden.

*indien u minder valide bent of om andere reden niet buiten kunt wachten mag u naar de praktijk bellen (0243609825) en begeleiden wij u naar een zitplaats in de wachtkamer. Wij vragen dan of u wil blijven zitten tot wij u komen ophalen en in de tussentijd niks aan te raken. Lectuur en speelgoed zijn tijdelijk verwijderd uit de wachtkamer.

Hartelijke groet,

Karina Ronde-Teunissen en haar team