top of page
Cosmetische behandelingen

Mondzorgpraktijk Nijmegen houdt bij alle behandelingen rekening met de esthetiek, maar dit is soms ook het hoofddoel van een behandeling. Let wel: wij voeren alleen behandelingen uit waar we volledig achter staan en waar u als patiënt baat bij heeft. In onze praktijk zijn de meest toegepaste esthetische behandelingen: composiet facings en/of bleken.

Facings

Facings kunnen uw gebit verfraaien. Wilt u mooie witte tanden? Een afgebroken tand laten repareren? Of wil u verlost worden van een spleetje tussen de tanden? Dan kunnen facings een oplossing zijn.

Facings zijn laagjes tandkleurig vulmateriaal die op de tand geplakt worden.  De tandarts kan hiermee de vorm of de kleur van een tand veranderen. Ook kunnen spleetjes tussen tanden worden opgevuld, afgebroken hoekjes kunnen worden gerepareerd, gele of bruine tanden weer wit worden gemaakt of scheve tanden worden gemaskeerd. Bij het plaatsen van een facing wordt gekozen uit twee type materialen: composiet of porselein.

Met facings kunt u alles gewoon eten, maar met sommige dingen moet u wel extra voorzichtig zijn. Als u op harde dingen bijt, zoals zuurtjes, nagels of pennen, kunnen de facings beschadigen. Uw tanden als gereedschap gebruiken, bijvoorbeeld om plakband af te scheuren, is ook niet zo verstandig als u facings heeft.

Facings hebben geen extra onderhoud nodig. Wel moet u zoals altijd het gebit goed schoonhouden. Dat betekent: poetsen met een zachte tandenborstel en regelmatig de ruimte tussen de tanden goed reinigen.

Depositphotos_Facing - Copy.jpg
Bleken

Door het drinken van koffie, thee, rode wijn en andere voedingsmiddelen kunnen kleurstoffen de tand binnendringen. De tanden gaan er dan donkerder uitzien. Ook roken veroorzaakt verkleuringen. Met een bleekbehandeling kunnen tanden weer witter worden gemaakt. U kunt uw tanden gewoon zelf thuis bleken. Laat de tandarts of preventie-assistente wel eerst beoordelen of bleken voor u zinvol is.

Mondzorgpraktijk Nijmegen stelt u in staat thuis zelf uw tanden op een verantwoorden en veilige manier te bleken met het unieke ABC-thuisbleeksysteem van Cavex. Deze drie stappen methode van Cavex staat garant voor een uiterst effectieve, veilige en bovenal pijnloze bleekbehandeling. Door de gebruikte techniek raken de tanden niet beschadigd en worden ze nooit lichter dan ze oorspronkelijke waren. Tijdens het bleken worden alleen de kleurstoffen die in de tanden en kiezen zijn getrokken eruit gehaald. Vullingen en kronen bleken niet mee.

Cavex-Bite-White-Masterkit.jpg

Voor meer informatie kunt u hier een instructiefilm van de fabrikant bekijken.

Voor deze thuisbleekmethode worden er bleeklepels op maat gemaakt voor uw gebit. Wij leggen u uit hoe de procedure werkt en u krijgt van ons schriftelijke instructies mee en een bleek-kit.

Thuis mag u vervolgens iedere avond circa een uur bleken gedurende minstens 2 weken. Tijdens de periode van bleken wordt sterk aangeraden geen koffie, thee en rode wijn te drinken en ook niet te roken.

bottom of page