top of page
Jeugdtandverzorging

Kinderen zijn bij ons van harte welkom! Hoe eerder kinderen meekomen met de ouders hoe eerder zij wennen aan het idee om regelmatig naar de tandarts te gaan om de tanden en kiezen te controleren.

 

Vanaf kinderen 2 jaar zijn, hoeven zij pas echt in de stoel.  Deze stap pakken we spelenderwijs aan met als doel dat kinderen het blijvend fijn vinden om naar de tandarts te gaan. 

 

Een tandartsbezoek van kinderen wordt bij ons altijd afgesloten met het uitzoeken van een nieuwe tandenborstel!

sodc-fo-pediatric-dentistry.jpg
Preventie

Bij jonge kinderen “tellen we de tandjes”, op schoot bij een van de ouders of alleen in de stoel, afhankelijk van wat het kind prettig vindt. Wij geven aan ouders tips en adviezen om te voorkomen dat er gaatjes ontstaan. Als kinderen wat ouder worden kunnen ze van ons ook zelf een poetsinstructie krijgen. Waar nodig treffen wij preventieve maatregelen zoals het aanbrengen van een beschermlaagje op de kiezen (sealen) of krijgen ze een fluoride behandeling om het tandglazuur sterker te maken.

Behandeling

Mocht er toch een gaatje ontstaan zijn, dan kunnen wij deze natuurlijk vullen. Wij vragen altijd aan de ouders om de kinderen niet op de behandeling voor te bereiden. Dat doen we heel graag zelf, op een kindervriendelijke manier. Wij leggen stapsgewijs uit wat er gaat gebeuren en betrekken het kind bij de hele behandeling. “Samen” maken we er weer een mooie tand of kies van!

bottom of page